Українською In English

ІІ Командна Олімпіада з Експерименту




2013
Грудень
21

ІІ Командна Олімпіада з Експерименту

 

 

Фізичний Факультет Київського Національного Університету ім. Т. Шевченка

Радіофізичний Факультет Київського Національного Університету ім. Т. Шевченка

Науково-освітній центр Інституту теоретичної фізики ім. М. М. Боголюбова

 

ІІ Командна Олімпіада з Експерименту

 

Змагання з фізики для школярів 8-11 класів

 

21 грудня 2013 року, Київ, Фізичний Факультет КНУ ім. Т. Шевченка

 

 

На даний момент школярі, навіть в профільних школах та ліцеях, не знайомі з практикою постановки фізичного експерименту, мають малий досвід в ньому. Командна Олімпіада з Експерименту покликана виправити цю ваду, адже без розуміння експериментального підґрунтя фізики, без її інтуїтивного відчуття не можливе її глибоке розуміння.

 

В рамках командної олімпіади школярі розглядають деякі проблеми експериментального характеру, використовуючи фіксований набір обладнання та за обмежений час. В процесі роботи вони мають коректно поставити експеримент, поспостерігати цікаве фізичне явище, та зуміти коректно інтерпретувати свої спостереження, аргументуючи їх результатами вимірів.

 

Для участі в олімпіаді запрошуються учні кращих фізико-математичних ліцеїв Києва. В оцінюванні роботи школярів приймають участь студенти, аспіранти та викладачі Фізичного та Радіофізичного факультетів КНУ, співпрацівники Інституту теоретичної фізики, студенти Київського Політехнічного Інституту.

 

Група організаторів: Шадура Віталій, Семенякін Микола, Лебіга Ольга, Пілягін Данило, Рогова Анна, Герасименко Ярослав, Козак Андрій, Трінчук Данило.

 

Подробиці тут